2016-07-21

Garage Project Hāpi Daze

Tidigare i somras kom en liten låda med fyra öl från Nyzeeländska bryggeriet Garage Project kallat ”Kiwi Hop Mixed Can Pack”. Här finns två ale och två lager, en tyngre och en lättare.

Jag börjar med den lättare alen, en ”Pacific Pale Ale” på 4,6 % benämnd Hāpi Daze.

Den klara vätskan är djupt guldfärgad, det två finger höga skummet kompakt och varmvitt. Ett tunt lock och lite rester på glaset blir kvar när det sakta sjunkit ned.

Doften är ganska lätt, men det finns ändå tydliga besksura citrustoner, lite parfym och vitt vin. En oväntad aning av tjära i bakgrunden.

Smaken är torr med viss beska. Passerande toner av fruktsötma, vitt vin, omogen frukt och lime. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är lätt med syrliga citrusfrukter och ren lätt beska. Avslutningen är kort med balanserad ren beska.

Kolsyran är medelstark; de många små bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är lätt och något sträv.

En lätt och torr öl som… Jag kan inte riktigt sätta fingret. Det är inget fel på den, men det är ändå något som saknas. 

Och så är det det där med mixpack i det fasta sortimentet. Jag förstår inte konceptet. Det typiska måste väl ändå vara att man köper 1 låda för att testa de olika ölen?

Betyg: 3,16. Tillgänglighet: Som en del av ett mixpack, Systembolagets fasta sortiment sedan juni 2016. Pris: 95:60 för 4×330 ml. Bäst före: 16/02/17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar