2016-07-19

Beerbliotek Cash Cow High Roller

Beerbliotek var inte nöjda med sin utveckling. De hade bryggt massor med olika öl i alla stilar man kan tänka sig i små batcher, men pengarna rullade inte in.  Dags att skapa en ultrakommersiell underetikett som bara fokuserade på slantarna: Cash Cow Brewing. Ölen som lanserades var Minimun Wage ( session IPA, 4,5 %) och High Roller (DIPA, 8 %).

Hur mycket av det där som är blodigt allvar, gliringar åt konkurrenter / hela branschen, ironi, metaironi eller postironi har jag faktiskt svårt att avgöra. Så jag övergår till att recensera DIPAn…

Färgen är koppar, vätskan disig. Det fingertjocka skummet sjunker snabbt ner till ett fingertjockt vitt lock utan att lämna rester på glaset.

Doften är ganska lätt med citrusskal och knäck. Söta mogna frukter, lite vanilj och lite alkohol.

Smaken startar intensivt sött med knäck och toffee, samt tung beska som stundtals går över i salmiak. Snabbt övergående sälta och gummi. Vanilj och salta mandlar. Stor kropp. Eftersmaken är har en lättare tydligare beska med mogna frukter, mer knäck och lite nötter. Avslutningen har värmande alkohol och sött bröd.

Kolsyran är vass, de många små bubblorna är vassa. Vätskan är rätt tjock och kladdig.

En närmast övertydligt maltig östkust-DIPA, som om ett tag nog går att tolka som ett välhumlat amerikanskt barleywine. Nja, jag tycker att det kantrade över åt det maltiga.

Betyg: 2,85. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga partier (köpt i Nordstan, Göteborg). Pris: 27:90 för 330 ml. Bäst före: 20170108.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar