2016-07-15

Utlottning: Ljudet av ljus


Vad krävs det för att jag ska nämna Norrlands Guld Ljus Alkoholfri Ekologisk? Tja, det verkar ha räckt med att Spendrups skickade en 10" vinyl-EP till mig: Ljudet Av Ljus.

En rätt underlig skiva.

På ena sidan en berättarröst som viskar och en massa ljud, inspelade så att den omstridda ASMR-effekten ska uppnås.

På andra sidan finns tre artisters tolkningar/remixer av detta. Den första är gjord av en av mina absoluta favoritartister de senaste åren: Den norske virtuosen av fjorddisco (en subgenre till skäggdisco) Lindstrøm som verkligen låter sin Prophet-5 jobba hårt. Låt två en remix av Kelly Lee Owens som låter den djupa housen få vokala inslag. Sist ut kommer är en version av Harald Björk som går åt den djupare och dubigare technon.

Jag är osäker om någon av dessa artister ens hört A-sidan, det är väldigt lite uppenbara influenser i alla fall.

EPn ska enligt pressreleasen finnas i 500 numrerade exemplar, men jag lyckas inte hitta någon siffra på den här, så den kanske är ännu mer eller mindre exklusiv.

Den ospelade skivan (jag köpte Lindstrøm-låten eletktroniskt i stället) är alltså vinsten i denna veckas utlottning. Som vanligt ska ni skicka in ett mail till bark@ofliltrerat.se och ange ”Tävling” som ärenderad. Slumpmässig dragning sker lördag 23 juli 12:00.

Inga kommentarer: