2014-12-11

BrewDog Electric India

BrewDog har till skillnad mot vissa andra bryggerier valt att sälja aktier till sina supportrar i stället för crowdfounding, de kallar projektet Equity For Punks. Givetvis har de stämmor för aktieägarna och under sommarens evenemang så bryggde man en öl, en korsning mellan en belgisk saison och en amerikansk IPA. Resultatet på 6,5 % kallade de för Electric India.

Färgen är halmgul (5 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet faller snart ner till ett tunt vitt lock, lite rester blir kvar på glaset.

Doften är jästig och lite tung. Fruktiga toner av lime, ananas, vita vinbär och apelsinskal, men också lite tvål, nybakt vitt bröd och örtkryddor.

Smaken är proppfull med jästigt kryddiga smaker och en övergående ren beska. En hel hel blandad frukt: Krusbär, grapefrukt, kiwi, apelsinskal och lite ananas. Rena toner av tvål. Medel till stor kropp. Eftersmaken har rena toner av citrusfrukt, gröna bananer och krusbär. Aningar av aprikoser och en mjuk beska. Avslutningen är ren med milda kryddor och gröna frukter.

Kolsyran är rätt mild, de stora bubblorna kortlivade. Vätskan är mjuk och aningen tjock.

En avslappnad, mycket balanserad och trevlig mix av det belgiska och amerikanska, det var faktiskt länge sedan jag drack en så tydligt saiosn-jästig öl. Jag kan tänka mig att den var mer humlefokuserad när den var färskare.

Betyg: 3,58. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga nyheter 7 november 2014 (lagerstatus). Pris: 28:90 för 330 ml. Bäst före: 17/07/15 (batch 241).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar