2014-01-22

Skebo Eriks Vinterlallare


Döm om min förvåning när jag sitter på den utmärkta kvarterskrogen Eriks Backficka i Stockholm och ser en specialbrygd öl!

Eriks Vinterlallare från Skebo Bruksbryggeri presenterades av personalen som ”En lite mörkare lager med en maltig smak som är lite knäckig”.

Själv är jag lätt skeptisk. Jag har aldrig hört att Skebo bryggt någon lageröl, har de ens utrustningen för det?

Men i alla fall. Ölen var precis som den beskrevs, fint maltcentrerad och balanserad med fina toner av knäck och mörkt bröd. Lite väl tillbakahållen för alkoholhalten på 5,6 %, men den ska nog passa mer till mat än för sig själv.

Till den grillade rödtungan passade den dock sämre, de bruna malt-tonerna tog över och skapade en kaffe-smak som inte passade här. Å andra sidan, jag beställde ölen innan jag beställt maten, och tänkte mig inte för när jag valde maten.

Ett kul initiativ, och en stor sak i sig att en annars så vinfokuserad krog låter ett bryggeri göra en kvalitetsöl åt sig.

Skissbetyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar