2014-01-07

Evil Twin Christmas Eve At A New York City Hotel Room

Evil Twin Christmas Eve At A New York City Hotel Room från Evil Twin Brewing kan vara ett av de längsta ölnamnen som jag stött på. Men det skapar otvivelaktigt en del inre bilder. Ölen i fråga är en amerikansk imperial stout på 10 % bryggd hos De Proef Two Roads Brewing.

Färgen är extremt mörkt varmbrun (100 EBC), vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är varmbrunt och kompakt. Lite rester av det blir kvar på glaset.

Doften är söt och väldigt mjuk. Lite alkohol, rostade nötter och mycket av rostad malt. Torkad frukt och röda äpplen. En försiktig aning av rök i bakgrunden.

Smaken är kraftigt söt med växande vass alkohol. Gröna växter och omogen frukt. Rostad malt: Svart kaffe med socker, mörk choklad och en aning varm plast. Medelstor kropp. Eftersmaken har intensiva alkoholtoner, det är som att ha druckit en snaps. Någon beska. Det finns toner av glass med bitar av mörk choklad och katrinplommon. Avslutningen är lång och lugnare med kakao och kaffe.

Kolsyran är kraftfull, de långlivade bubblorna är små och vassa. Vätskan är tjock och kladdig.

På tok för kraftig alkoholsmak och något för söt för att falla mig i smaken.

Betyg: 2,99. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment julen 2013 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 2015.

7 kommentarer:

 1. Det har ju varit en mängd bloggare som hyllat detta öl och jag har inte förstått varför. Håller helt med dig ang detta öl. Det kanske behöver ett år eller så på lagringshyllan.

  SvaraRadera
 2. Njaej, Bark, nu håller jag inte riktigt med här... Drack denna först och Sierra Nevadas Narwhal direkt efter. Fann Narwhalen betydligt tunnare i kroppen och definitivt spritigare än Evil Twin:en. Men jag håller med, denna känns mer som en Imperial Porter i typen då den definitivt är sötare än tex Narwhalen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, då vet jag att jag ska fortsätta hålla mig borta från Narwhal.

   Radera
  2. Jepp, tyckte du att Evil Twin:en var spritig är det läge för dig att hålla dig borta från Narwhalen, som jag personligen tyckte inte riktigt nådde upp till hypen.
   Christian, har vi druckit från samma batch? Fann Evil Twin som fylligare och sötare än Narwhalen. Å andra sidan bör noteras att jag föredrar de fylliga och söta mörka ölen såsom bourbon-fat lagrade Imp Stouts. :)

   Radera
 3. Den kändes lite spretig, men samtidigt känns det som den kommer bli perfekt efter något år i källaren. Narwhal å andra sidan tyckte jag var riktigt god som den var.

  SvaraRadera
 4. Håller mig nog borta från detta öl efter denna recension :)

  SvaraRadera
 5. Under tre för denna utmärkta öl!? Nu blev det nog fel... kraftig alkoholsmak... känns knappast för 10%. Det är ju precis så här en imperial stout ska vara, en aning söt, stark och delikat till efterrätter. Det är ju på grund av frånvaron av de vanliga konstiga amerikanska skarpa och beska undertonerna som denna stout är så god (tacka danskarna för detta!). Denna personliga favorit har jag säkert avverkat 10-15 av under julhelgerna och den är inte ens i närheten av de sötsliskigaste jag provat.

  SvaraRadera