2014-01-13

Linköping Beer Expo 2014


En av årets två stora ölhändelser i Linköping är festivalen Beer Expo (lördag 8 mars), som i år har fått med flera utställare som aldrig ställt upp på en festival tidigare som Electric Nurse, Constant Companion och Nääs Gårdsbryggeri.

Jag är som vanligt med och håller provning. 2014 kommer jag att utmana mig själv och dra på lite extra med två provningar på varje pass: 

= = =

IPA - India Pale Ale

Humle och historia


Under hösten 2013 blev India Pale Ale och dess olika understilar världens vanligaste ölstil (i antalet öl räknat). Under den här provningen får vi höra om stilens historia från 1700-talet till idag, ackompanjerat av sex olika humlefokuserade öl från olika delar av världen.

Antal öl: 6
Pris: 210 kr

= = =

Helt blind provning

Inga fördomar, bara smaker


På den här provningen ska vi prova att dricka öl utan att ha en aning om dem. Inga namn, etiketter eller historier bakom kommer att spela in. Vi får in sex öl där varken publik eller provningsledare vet vad som finns i glasen. Hur inverkar det på upplevelsen? Och kommer vi att gemensamt kunna komma fram till vad det är vi dricker?

Antal öl: 6
Pris: 200 kr

= = =

Schemat för de olika passen kommer inom kort att publiceras på festivalens hemsida, där det också kommer att gå att köpa biljetter.

2010.
2011.
2012.
2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar