2013-01-09

Widmer Brothers Brrr

Vinteröl. Passande nu när det är snöblandat väder ute i mörkret. Brrr från Widmer Brothers är en winter warmer på 7,2 % från Orlando-bryggeriet. Det var också en nyhet i årets julölssortiment.

Färgen är nötbrun (50 EBC), vätskan klar. Det fingertjocka skummet är varmvitt, det sjunker santa ner och lämnar lite rester på glaset.

Doften är mildare än jag väntat mig, men den är å andra sidan balanserat komplex: Mjuka brittiska malttoner; knäck och rågbröd. Söta toner av citrus-karameller, citron-zest, passionsfrukt och röda bär. Knäck och antydan till gräddkola.

Smaken är söt med mjuka toner av knäck, fruktgodis och en lätt ren mjuk beska. Lite värmande alkohol. Massor av blandade frukter: Några citrus, några exotiska (speciellt passionsfrukt), några torkade. Aningar av bananskal och cognac. Medelstor kropp. Eftersmaken är mjukt värmande med växande alkohol, knäck, mer ren beska och gröna frukter. Lite kryddor kommer till i slutet.

Kolsyran är medelstor, de många medelstora bubblorna är mjuka. Vätskan är krämig och lite lätt.

En trevligt varsam modern tolkning av winter warmer-stilen. Jag hade dock hoppats på lite mer kropp. Tillsammans med heta chips (Pringles Xtreme Spicy Sour Cream & Onion) funkade den inte alls.

Betyg: 3,55. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment julen 2012 (lagerstatus). Pris: 25:90 för 355 ml. Bäst före: 2013-09-30.

Zeus gillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar