2013-01-30

De Graal Big Brown Bastard

Saker tar tid för mig. Men nu är det dags för den sista flaskan från den låda med smakprover jag fick från Pilsnergubbarna i september!

Big Brown Bastard är en dubbel på 6,5 % från belgiska De Graal, som själva kallar den för De Graal Dubbel. Den är del i deras De Graal Belgobox.

Ölet skummar i flaskan och ger ifrån sig ett ordentligt fräsande när jag häller upp det. Det två fingrar höga beigea skummet försvinner iväg utan spår på kort tid. Vätskan är klar, det finns lite jästfällning på botten.

Doften är mild, obalanserad och något instängd. Fenoliska kryddor och torkad frukt. Knäck, pomerans, alkohol och någon aning av klor.

Smaken är fruktig och något rostad. Röda bär, knäck och kola, lite värmande alkohol. Nötter och bittermandel i bakgrunden. Lätt kropp. Eftersmaken har en växande beska, bittermandel, aningar av läder och knäck, gröna äpplen och fruktgodis. Avslutningen är torr med stjärnfrukt.

Kolsyran är medel till lätt, de få bubblorna medelstora och friska. Vätskan är medel-torr och lätt.

Det här är en lätt dubbel med lite små problem i kanterna. Kanske en lämplig introduktion till stilen för den ovane?

Betyg: 2,9. Tillgänglighet: Som den del av en mixlåda i beställningssortimentet. Pris: 40:10 i genomsnittligt pris per flaska (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: 08/2013 (LOT12041).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar