2013-01-19

Corsendonk Christmas Ale


Ett mysterium från förra året: Varför beställde jag den här? Corsendonk Christmas Ale var en av de öl som jag beställde när julölen släpptes 1 december 2012. Eller, jag fick den bland de öl jag beställt några dagar senare. Det är bara det att jag inte har något minne av att ha beställt just den här.

Min teori är att jag egentligen beställde något annat, och så slog säljaren in någon siffra fel. Men jag har inte i efterhand kunnat komma på vilken det skulle vara. Uhm.

I vilket fall. Denna starka belgiska mörka ale på 8,5 % från (fantombryggeriet) Brouwerij Corsendonk recenserade jag redan i december 2004, då den fick 4 i betyg. Jag tyckte då att den var mjuk och komplex och en riktig efterrättsöl.

Idag då? Här är mina ocensurerade, oredigerade notiser:


Stort ljusbrunt skum. Mörkt brunröd vätska. Klar, ingen jäst i flaskan. Fast skum. Lacing.

-

Besk-syrlig. Röda bär, fruktig jäst. Lite metall. Lite alkohol. Lite ung?

-

Kraftig smak. Metall. Röda frukter. Ganska rå beska. Mer metall. Svag eftersmak med jordig häst. Syrlig. Lätt kropp. Metall i slutet, blandsaft. Vetemjöl. Beskt slut.

-

Kraftig kolsyra, små kittlande kortlivade bubblor. Lätt lite torr mjölig vätska.

-

Omogen?


Ja, jag undrar om inte den här hade behövt ett år till i skafferiet för att mogna fram. Inte alls en öl jag vagt minns.

Skissbetyg: 3. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment julen 2012 (lagerstatus). Pris: 20:90 för 250 ml. Bäst före: 03.09.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar