2010-11-16

Systembolagets mitt-i-månaden-nyheter december 2010


När de tillfälliga nyheterna 1 december presenterades (länk) gissade jag att Systembolaget skulle ducka en exklusiv lansering mitt-i-månaden i december med tanke på hur mycket de brukar ha att göra då. Tji fick jag!

Följande nyheter lanseras onsdagen den 15 december i de tre vinkällarbutikerna. De kan beställas styckvis från andra butiker samma dag.

Namn, alkoholhalt, storlek, inköpt antal, pris
En Malakias blir det nog allt, kanske också en Abstrakt o4

14 kommentarer:

 1. Hahahahahaahahahahahahaa lycka till att få sålt Sierra Nevada Helles Bocken

  SvaraRadera
 2. Ööööh! Vilka priser på Sierra Nevada grejerna, som säkerligen inte är mer än "rätt hyfsade" jag menar vem pröjsar 398kr för en 75cl Imperial Stout när du kan få 13 33cl Yeti för ungefär samma pris och som säkerligen smakar sjukt mycket bättre.

  Bocken ska vi icke ens tala om...

  / Arga Djävulen

  SvaraRadera
 3. Ja herrejösses, priserna på öl har verkligen skjutit i höjden. Trots det blir det nog fem Schaerbeekse Kriek (den har ju åtminstone legat ett tag, så där finns det en anledning till priset) i alla fall.

  SvaraRadera
 4. (En godtagbar anledning ska tilläggas)

  SvaraRadera
 5. hur kan divine rebel vara så dyr.. kostar ju en hundring på krogen....

  SvaraRadera
 6. Enligt Schnille och Smak är det: "Brewdog Mikkeller Devine Rebel Aged in a Mortlach Whisky cask for over a year. Cask. 1000 bottles released of the 2008 vintage."

  Därav priset skulle jag tro.

  Tycker också att det börjar bli en del öl med lite höga priser men det är enkelt - bara att inte köpa :)

  -Jimmy

  SvaraRadera
 7. @Jimmy: Jo, det är väl troligt. Det där är informationen som kom från Systembolaget. Jag lägger nog till en notis.

  SvaraRadera
 8. Haha. SN-ölet för 398:- kommer att säljas slut på ett ögonlock. Det finns massor med ölnördar som har välbetalda jobb och inte drar sig för att lägga ut de där pengarna. Själv kommer jag inte att lägga de pengarna då kan jag få en bunt lyxöl i samma kvalitet för de pengarna. Någon måtta får det allt vara!

  SvaraRadera
 9. Bockölet kostar dessutom $12 i USA. Skönt påslag!...

  SvaraRadera
 10. ÄLSKAR jämförelser med vad saker kostar i ursprungslandet.....känns
  riktigt smart.

  SvaraRadera
 11. Det är högst relevant ur statistiksyfte. Man kan dessutom jmf:a med andra, amerikanska, lyxöl som funnits/ska dyka upp på bolaget. Självklart påverkar kvantitet mm och en bunt andra faktorer in men ointressant är det inte. Sedan är det ju ändå upp till var och en om man tycker ölet är värt pengarna. Så ja, ursprungspriset är relevant för mig. Det är kul att jmf:a siffror!

  SvaraRadera
 12. Köpte SN Fritz & Ken i USA. Riktigt bra öl och kommer bara att bryggas denna enda gång enligt dem. 400kr är jag kanske lite tveksam till ändå om den är värd. Särskilt om man vill prova alla fyra. Då blir det dyrt. Tror som Baggen att de kommer att säljas slut iallafall.

  SvaraRadera
 13. Va trista ni är lär er att kvalitet kostar, detta är ett kok, sedan blir det inte mer och hur många flaskor släpps till bolaget ca 60 st, var i stället glad att det kommer till bolaget.

  SvaraRadera
 14. Ja det är för komiskt med ölnördar som skall beklaga sig över priserna på öl. "Ooooh vad dyyyrt. Buu bää - jag har inte råd att köpa alla nyheter på systemet"

  Tror ni att det är nån rättighet att kunna köpa exklusiva öl från andra sidan Atlanten till självkostnadspris och utan fraktavgifter?

  Beställ då ölen själv från andra webshoppar eller åk till resp. land och köp den personligen - om det nu e så himla dyrt på Systemet.
  (eller sluta tro att ni skall kunna köpa varenda öl-nyhet som kommer för ert studiebidrag eller vad ni ni går på)

  SvaraRadera