2010-11-01

Janake Bagge Bocköl

Efter att ha pratat lite med säljarna som stod i montern på SB&WF häromveckan så verkar det ha gått till ungefär såhär:

Importfirman Janake Wine Group ville bredda sitt sortiment för att sprida riskerna och jämna till omsättningen. Öl verkade vara ett logiskt steg. Så man kontaktade några bryggerier och hörde sig för om det fanns kapacitet över. Åbro svarade jakande. Så hittade man en offertförfrågan hos Systembolaget där man kanske gissade att intresset skulle vara lite svalare(?): ”Volym, Lager extra stark burk, T1, -, 330 ml alkoholhalt 6-7%” . Säljaren erkände också att intresset för små burkar stark öl kanske inte var så stort från alla leverantörer.

Resultatet blev Bagge Bocköl, enligt burken en bock på 6%.

Färgen är ljust gul, vätskan klar. Det höga skummet sjunker efter en stund ner till en tre fingrar luftig vit krona och lämnar en del skumrester på glaset.

Doften är rätt stark med metalliska beska toner, lite söt deg, aningar av alkohol och rengöringsmedel.

Smaken är stickigt söt och maltig (billigt bröd) med svaga neutrala toner av humle och en mycket mild beska. Udda kemiska toner i bakgrunden, lite nötter, torra mineraler och grönsaker i den korta eftersmaken.

Kolsyran är mild, bubblorna små. Vätskan är lite lätt för styrkan.

En ganska oinspirerad öl, och definitivt inte en bock, snarare en lite blaskigare sjukommatvåa.

Betyg: 2,1. Tillgänglighet: Systembolagets strategiska nyheter oktober 2010 (lagerstatus). Pris: 12:50 för 330 ml (inklusive pant). Bäst före: 29 AUG 2011.

8 kommentarer:

 1. Ja, den där var inte bra. Usch.

  SvaraRadera
 2. Får hålla med,fanns det inte ettsvenska bocköl på 6%som var god,på flaska 33cl

  SvaraRadera
 3. Nja, jag gillade den. Den är inte en typisk bocköl - så långt håller jag med. Men smaken är rund och fin. Betraktar man den som en öl bara rätt upp och ner - så smakar den mycket och och brödigt. Men det är klart, jag hade inte jättehöga förväntningar.

  SvaraRadera
 4. Den smakar mycket bra den klart mycket bättre än de svenska fatöl som säljs på burk av systembolaget i dag en billig mycket bra öl. Passar att släcka törsten med eller som ett alternativ till en kötträtt. 4 plus /Happysanta

  SvaraRadera
 5. Jag föll direkt för den. Men tydligen inte så många fler än jag då den försvann på Bolaget sen. Trist för mig då jag BARA köpte den när jag fick smak för den.

  SvaraRadera
 6. Jag håller helt med föregående talare, en riktigt prisvärd öl som gör sig riktigt bra till både mat som i bastun.

  SvaraRadera
 7. Smakar Acetaldehyd och metall.

  SvaraRadera
 8. Lite som att kyssa sin egen syster. Det fungerar men ingen upplevelse att göra om.

  SvaraRadera