2010-11-20

Samuel Adams Octoberfest

Här har vi alltså en oktoberfestöl till… Från Boston, MA, USA. Jag drack och recenserade Samuel Adams Octoberfest (från Boston Beer Company) redan i september 2004 då den fick hela 4,2 i betyg. Det är en märzen på 5,3%.

Det får bli en ny snabbrecension!

Doften är mjuk och maltig. Jag kommer att tänka på knäckebröd och färska hålkakor. Det finns också en ren och rätt så tysk beska. Ljus sirap och mörkt rågbröd, kanske också en aning tvål.

Färgen är lite mörkare än bärnsten (35 EBC), vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är kompakt och beige. Det faller efter en stund ner och lämnar tjocka skumrester på glaset.

Smaken är lite oljig/tvålig med lätt parfymerade inslag. Lite lätt rostad karamellig malt och en balanserande lätt beska med lite toner av gräs och torkade blommor. Eftersmaken är medelsöt med aningar av olja/tvål och söta småkakor och en mjuk beska i bakgrunden.

Kolsyran är mjuk med en massa små friska bubblor. Vätskan är lite kladdig.

Konstig. Ska verkligen de där oljiga smakerna vara här?

På samma gång är det lite konstigt och fullt naturligt att den mest klassiska märzen-ölen i årets släpp kom från Boston. De som vi fick från München var väl alla representanter för den moderna, ljusa, söta och lite spritiga moderna oktoberfestbier-stilen?

Betyg: 3,05. Tillgänglighet: Systembolagets oktoberfestöl-sortiment 2010 (lagerstatus). Pris: 17:90 för 355 ml. Bäst före: JUL 11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar