2010-06-03

Ocean-notiser


Och se, så fort jag slängt ut de här notiserna, så får jag ett mail från bryggare Thomas "Mr Bing" Bingebo på Oceanbryggeriet med ännu mer:

De har just släppt ut en ny öl, Golden Ale. 4,8% alkohol, 45 IBU beska och amerikansk blonde ale är stilen. Bitterhumlen är som så ofta hos Ocean Pilgrim, aromhumlen är Crystal. Leveranser till krogarna i landet är på gång.

Bryggeriet har flera mindre och större projekt på gång just nu.

En starkare IPA med arbetsnamnet WowIPA kan komma att ligga på 6,9% och 80 IBU. Maris Otter Pale Ale Malt / Munchenmalt / Kristallmalt som det ser ut just nu. Alla tidpunkter och detaljer är just nu höljda i framtidens dimmor.

IFK Göteborg och Gamla Ullevi kommer att få en specialöl till restaurangerna - arbetsnamn Glen No 5. Detaljer kring ölen är inte klara.

Bishops Arms i Trollhättan får på fredag sin nya specialöl Polhem Pilsner:
En pilsner som eftersötats med honung från Trollhättan. Bina har varit i rapsfält så färgen blev underbart gyllengul. Bryggd med relativt låg beska för att inte störa honungen. Arom och smakhumle - Hallertau Tettnanger. Mycket drickvänlig i sommarvärmen. Bishops Arms Järntorget och Bishops Arms Avenyn (GBG) har fått ett fat var också (idag).

4 kommentarer:

 1. hej magnus,

  jag tackar ödmjukast för öl- och matboken. det ska bli ett nöje att bläddra i den och förhoppningsvis laga lite bra käk.

  keep up the good work!

  oskar

  SvaraRadera
 2. Vilka fyra Glenn fanns det innan No 5 kommer?

  Golden Ale har 55% Pilgrim och 45% Perle som de flesta Ocean-öl. Den enda som skiljer sig är GbgPortern som har Galena (US) som bitterhumle.

  Mer Golden Ale har tillverkats idag.

  Tar mig en Polhem innan hemgång.

  ///Bryggare Bing

  SvaraRadera
 3. Shiller,strömberg,hysen,holm

  SvaraRadera
 4. Fan, som IFK'are i Stockholm borde man åtminstone få en litet fat uppskickat hit. Eller så får man se det som ännu en anledning att åka till Göteborg i sommar

  SvaraRadera