2010-06-16

Notiser XXXIII


Det händer saker med Strömsholms Brygghus. Bryggeriet startades för ett par år sedan av Per Feltendal och Micke Granath och Per har nu hoppat av, in kommer i stället Per och Lotta Granberg och Dan Sederowski. Per och Lotta driver krogen Ögir i Köping, och Dan driver en biluthyrning i samma ort.

Ambitionen (om jag förstått rätt) är att inom ett år ha flyttat bryggeriet till en större lokal i Köping.

= = =

Världens bästa fruktlambic? Många verkar tycka det. De borde bli glada av att höra att en ny batch av Cantillon Blåbær Lambik kommit in till Ølbutikken i Köpenhamn idag onsdag.

= = =

När vi ändå är inne på spontanjäst i Köpenhamn: Mikkeller Bar kommer den 19 juni att börja sälja den första gueuze som Mikkeller någonsin gjort, Spontanale. De kommer den helgen också att sälja sin ovanliga Trippel, egentligen exklusiv för den italienska marknaden.

= = =

En stafett för svenska ölbloggare? Jodå. Någonting att dricka har dragit igång en sådan. Jag är med som näst näst sist. Läs mer här.

2 kommentarer:

  1. Angående stafetten så står du visserligen näst näst sist i listan, men tanken (från min sida) har i alla fall att man fritt kan välja vem som man skall ge ett ämne till.

    På tal om annat så uppskattar jag dessa notiser! Ofta har man visserligen ganska bra koll på många av grejerna, men det är nästan alltid något som lyckats slinka förbi. Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. @Victor: Tackar för berömmet. Det har tagit ett litet tag att få ihop det här lilla. Folk verkar antingen upptagna med att brygga eller förbereda semestern nu.

    SvaraRadera