2009-01-19

Verdi Imperial Stout

En imperial stout på 8,2% från italienska Birrificio Del Ducato: Verdi Imperial Stout.

Färgen är kolsvart, det fingerhöga skummet är beige. Lite skumrester på glaset.

Doften är maltig och något rostad. Kaffe, grädde, karamelliserat socker och en mild ton av alkohol.

Smaken är... Inte alls så stark som jag väntat mig. Milda söta toner av rostad malt, kaffe och en aning syrliga karameller. Kroppen är låg till medium. Eftersmaken är ganska bitter med friska humliga smaker, torr malt och en aning frukt och jord i avslutningen.

Kolsyran är mild, vätskan mjuk.

En rätt lätt och lättdrucken imperial stout. Inte så pjåkig, närmast farlig. Betyg: 3,55. Tillgänglighet: Tillfällig nyhet december 2008, ungefär 300 flaskor finns idag kvar i diverse butiker. Pris: 49:90 för 330 ml.

11 kommentarer:

 1. Har en sån som står i kylen och väntar på att bli öppnad efter att min nyktra månad är över. Vilken dålig idé med en nykter månad.

  SvaraRadera
 2. Den släpptes väl den första, inte mitt i månaden?

  SvaraRadera
 3. tyckte man kände toner av chilin som är i...

  SvaraRadera
 4. Anonym I: Mycket observant! Jag ändrar.

  SvaraRadera
 5. Har druckit 2 och måste säga att jag är imponerad över denna gigant! Skulle snarare ge den ca 4.5p

  SvaraRadera
 6. Ja jag tyckte den var klockren. Köpte genast en till som ska sparas 2 år så får vi se.

  SvaraRadera
 7. passade utmärkt som efterrätts öl till chokladfontänen på nyår

  SvaraRadera
 8. Tyckte chilin kommer krypande mer och mer och mot slutet blev det en riktigt schysst hetta. Inte alls för mycket utan precis lagom. Har aldrig provat en IS med chili och jag tycker det funkade väldigt bra.

  /Markus

  SvaraRadera
 9. Jag tror att du Osten har övertygat mig att göra samma sak, ska köpa in en eller kanske 2 för lagring ett år... eller 2! Systemet här i Luleå har kvar 27 st av denna gigant, vilket inte lär gå åt speciellt snabbt enligt min bedömning.

  SvaraRadera
 10. Jag tyckte den var god och dessutom med en rolig flaska, men den var enligt min mening inte tillräckligt spännande eller prisvärd för ytterligare köp.

  /DH

  SvaraRadera
 11. "Allans chili stout" från Brockhouse kan jag annars rekommendera för den som har vägarna förbi Danmark.

  SvaraRadera