2009-01-16

Mat och dryck i onsdags

Jag och sambon var ju på De Klomp i onsdags.

Egentligen hade jag tänkt mig en biff, för den hade jag inte provat tidigare. Men den var ersatt med rumpstek. Ingen dum bit kött, men inte riktigt vad jag tänkt mig. Krögaren kom förbi och förklarade att eftersom de tar köttet från en liten närliggande producent hade de helt enkelt fått all biff och var nu "tvungna" att äta upp resten av kon.

Men, påpekade han, de höll på att lansera "kvällens husman" på samma sätt som Bishops Arms har till och från. Och just idag var den extra läcker: Hem-rimmad oxbringa med senapsfrästa rödbetor och skånsk potatis. För 129:-. Vilket vi tog, och det var en lika ovan (när åt du rimmat senast? Utanför Akkurat?) som välsmakande maträtt. Kanske var potatisen lite för... pyttig?

Till det tog jag in varsin flasköl: Special London Ale från Wells & Young's. Det här är ännu en öl som jag har en lite speciell relation med. När vi frekventerade Bishops Arms Norrköping som mest kring 2000-2002 så fanns den här på fat. Och det var en av favoriterna, tillsammans med London Pride och ESB från Fuller's. Om man var riktigt crazy kunde man beställa in "en London" och se vad man fick.

Men Special London Ale dracks i alla fall i veckan. Och det är märkligt så känslig i alla fall jag är för nostalgi när det gäller smaker och dofter. Den här fick mig verkligen att detaljerat minnas när man drack den förr, för den var precis lika maltigt torr och elegant humlad som förr.

Det var väl nästan tur att de inte hade Ram Rod eller Oatmeal Stout från gamla Young's. Då hade jag nog flyttats tillbaka till 1992-1994, då de var vanliga öl i min värld.

Undrar varför det är så få öl från Young's hos Systembolaget? Hoppas importören TOMP bättrar på de siffrorna! Men hos krogen fanns det nu ett antal öl från såväl Wells & Youngs som Meantime. En lockande syn för en ölanglofil!

Om någon är intresserad kostade halvlitersflaskan 69:00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar