2009-01-15

Meantime London Pale Ale

Det har varit tyst ett par dagar. Men jag har inte druckit något intressant, och inget annat har direkt hänt så... Tja. Det kommer mer inom kort.

Men igår kväll tog jag mig lite after-work på De Klomp.

Den första ölen... Tar jag sen. Den andra... Behöver jag lite mer fakta från importören för att skriva om. Så kvällens sista öl blev London Pale Ale från Meantime Brewing Company, en engelsk pale ale på 4,3%. Samma bryggeri gör en annan pale ale på 4,7% som heter Pale Ale, men den ska vara lite mer bitsk i humlingen. Något förvirrande med så snarlika namn och produkter dock.

På etiketterna påpekar bryggeriet att London minsann är födelseplatsen för pale ale, och att det tar tid att göra en bra öl i stilen. Men eftersom bryggeriet ligger i Greenwich så anser de sig vara väldigt duktiga på just tid. Det låter det...

Färgen är medel bärnsten, vätskan är klar även om det kommer lite smulor ur flaskan när man hällt upp hela ölen. Skummet är jättestort, hårt och varmt benvitt.

Doften är fruktig med en hel del humle. Smör, aprikoser, friska bittra toner och lite blommor.

Smaken är först mycket humlig med toner av färsk frukt, smör, hjortron och lite hallonsylt. Stor kropp. Eftersmaken är lätt rostad med toner av rågbröd och valnötter. Jag tror det är en del Fuggles-humle i den här faktiskt.

Kolsyran är något kraftig för stilen, vätskan är medel-mjuk i munnen.

En klassisk pale ale med oväntat mycket humle utan att få syskonstilen IPAs bitterhet. Kanske är den här aningen för tillbakahållen? Betyg: 3,95. Tillgänglighet: Flaska på krogen. Pris: 69:00 för 500 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar