2009-01-28

Flying Dog Double Dog II

Åter till De Klomp igår påhejad av Per, en av deras bartenders som i en bloggkommentar påpekade att DIPAn Double Dog (11,2%) från Flying Dog inte bara fanns på fat utan var på upphällningen. Jag var inte svårövertygad. Humlebomber brukar skilja sig mer mellan fat och flaska än andra öl, så det här vill jag ju inte missa. Och, hur ofta ser man en DIPA på fat här i Linköping?

Recensionen av denna öl på flaska hittas här (betyget blev då 4,45).

Färgen är djup koppar, det fingertjocka skummet är beige. Det lämnar massor av skumrester på glaset.

Doften är frisk-söt med mycket grapefrukt. Toner av karameller och kola balanserar den rätt lätta bitterheten.

Smaken är söt och friskt humlebitter med rejäla mängder grapefrukt. Smör och fenoler, smaken är rejäl utan att bli aggressiv. Söta karameller i eftersmaken blandas med en växande bitterhet som övergår i en viss syrlighet. Buljong och citronsyra i avslutningen.

Kolsyran är frisk men lite kort, vätskan är medel-len och relativt lätt för en så här kraftig öl.

Jämfört med samma öl på flaska så kändes den här aningen mer balanserad och mer lättdrucken (hur nu en öl på över 11% och en IBU på 85 kan vara det), och betyget blir 4,2. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 92:00 för 300 ml.

2 kommentarer:

 1. Väldigt balanserad dubbel IPA som nästan också skulle kunna kallas "amerikanskt barleywine". Jag föredrar lite skarpare och krispigare (lite mindre alkohol och lite mer humle) varianter på stilen dock.

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Vilken trevlig blogg du har! Stötte på den när jag sökte runt efter ölbloggar. Jag startade nämligen min egen ölblogg på www.starkadrycker.se för bara några veckor sedan.

  Lustigt att en av de första ölbloggarna jag hittade är från en annan Linköpingsbo måste jag säga! Jag slänger upp en länk till din blogg från min, jag antar att du inte misstycker. :)

  MVH,
  Thomas

  SvaraRadera