2009-01-28

Vad vill du ha av en krogwebb?

Take har inte bara en krog, De Klomp. Han har också en IT-konsultfirma, Take IT.

Så resultatet borde ju bli världens bästa krog-hemsida.

Men det har hamnat i bakvattnet för allt annat som ska göras. Fram till nu.

Fast det verkar lite som de kört fast i spånandet. Vad vill kunderna ha? En idé som nämnts är att ha ett RSS-flöde när nya fat kopplas in. Och så kom tankarna på en från kassasystemet uppdaterad live-lista på vad som finns på fat och flaska.

Vad vill ni, som väl är rätt ölintresserade, ha ut av en kroghemsida?

En idé som redan förkastats är att försöka mäta hur mycket folk det är i lokalen. Visserligen skulle det förhindra resonemang som "Nej, det är ingen som går dit för det är alltid fullt" men det var praktiskt svårgenomförbart.

Nå, har ni tankar/önskemål/idéer?

Senare tillägg: Den nya sidan är nu ute.

6 kommentarer:

 1. Först och främst borde hemsida vara lika attraktiv såsom du själv vill uppleva restaurangen.. Det är skyltfönstret på internet för krogen och som ska presentera den för eventuella kunder.. Lite som att stå på gatan utanför och titta in genom fönstret och få ett ögon intryck på några få sekunder..

  Man bör kunna på ett snyggt och trevligt sätt kunna presentera mat, dryck och upplevelsen att knalla in på krogen..

  Först och främst tycker jag att en uppdaterat öl lista är utmärkt, en aktuell sådan saknar konstigt nog många bra pubar det.. Hur ofta har man själv inte fått knalla in på en pub å ägnat en halv-timme innan första beställningen att spana in utbudet och när man kommer till kylskåpet med öl så är konstigt nog alltid ett lysrör sönder så man får stå där hängandes över baren för att kunna urskilja flaskorna..

  Ett RSS flöde när nya fat kopplas in låter lite overkill, men varför inte ett uppdaterat RSS flöde när man fått in något nytt eller när något är på väg att försvinna så man inte missar det? Är RSS bättre gentemot ett uppdaterat nyhetsbrev via mail eller varför inte bägge och för?

  Kort och enkelt.. Gör en snygg, inbjudande och uppdaterad hemsida som får en vilja knalla/åka till krogen De Klomp..

  SvaraRadera
 2. Det viktigaste för mig är sortimentet, sortimentet och åter sortimentet. Helst uppdaterat också så att man inte måste be om 4-5 alternativ innan man får något man trodde de hade men var slut sen länge...

  SvaraRadera
 3. Hur nördiga vill dom vara?

  * rssflöde för inleveranser - du pollar rssen och det här dyker upp så fort de inleverar: "48st anchor steam - old fog horn: Am. Barley wine, 33cl, 10%. I kylen: 37 (51), bokade 14"

  * lagerlista på webben - som ovan, fast sökbar och med all info.

  * reservationer - länk i rssen+lagerlistan för att boka upp sig på sällsynta/speciella/favvisöl - bindande.

  * önskelista - jag önskar att ni tog in ditten/datten.

  * beställningar - jag beställer in ditten/datten.

  * realtidsstatistik med historik, de 30 senaste sålda ölerna (klockslag per beställning ger ett hum om mängden folk...), topplista för kvällen/veckan/månaden.

  * meny - bra med dagsmeny som på tennstopet i sthlm, ifall man har den inriktningen - temporära råvaror, speciella erbjudanden?

  Hälften av funktionerna ovan kräver någon form av autentisering.
  Med autentisering kan man dra det ett steg längre; medlemmar loggar in i en terminal (drar kreditkortet tex) när dom kommer dit och får se vad de har lagt undan och beställt/önskat.
  Touch screen, tryck på din undanlagda öl och bartendern får en order om att ge dig den och allt bakom (lagersaldo/din lista för undanlagda öler/statistik...) uppdateras.

  Inloggningen bör vara kopplat till ens betal/kreditkort eller mot automatisk faktura; tex: det man beställer och lägger undan dras på en gång för att minska beställningar som aldrig hämtas ut.

  SvaraRadera
 4. En aktuell öllista på både fatöl, gästöl och flasköl som uppdateras minst dagligen.

  SvaraRadera
 5. En "beställ-hem"-knapp med omedelbar hemleverans inom Mälardalen? :-)

  SvaraRadera
 6. Stouter:

  kan bara hålla med, precis vad som hände när jag besökte Monks Cafe, fast då gällde det öl som de hade listade på tavlorna men som ändå inte fanns.

  SvaraRadera