2009-01-09

En kväll på De Klomp


Igår kväll var jag som kanske märkts på De Klomp. Anledningen var till stor del att jag i mellandagarna blivit påhoppad av en man som förklarade "vi är ett ölgäng som tänkte träffas här den åttonde och du får gärna komma förbi".

Det är alltid roligt att träffa trevligt folk, så jag dök upp, lite osäker på tiden. Efter en stund där jag satt och bråkade med en dator så kom (samme?) man och undrade om jag ville flytta till deras bord.

Det visade sig vara knappa tiotalet män och kvinnor (eller kvinna tror jag) som satt och småljög och provade krogens sortiment. Gänget kallade sig Östgöta Ölklubb, en informell sammanslutning av öldrickare och hembryggare.

Förutom den recenserade högen med öl som dracks under kvällen blev det mycket ölprat. Om humleskördar, hembryggningens hemligheter, kroghistoria, charketuriproduktion och... jag minns inte allt faktiskt.

Jag gick relativt tidigt (det har varit jobbigt att gå upp den här veckan) efter att ha satt i mig en bit av deras Holländska friterade ost. Alltså... Friterad ost med thai sweet chili-sås... Hur kan det gå fel?

De som läser recensionerna av kvällens två fatöl noterar ett gemensamt drag i stark kolsyra. Detta har påpekats till krögaren som ska justera anläggningen.

Han (Take) låter förresten hälsa att det är öl från Holland och Oppigårds på väg in och att ytterligare akustikdämpning kommer att ske i den främre delen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar