2009-01-03

REA på Systembolaget


"REA på Systembolaget" har ju ibland förekommit som första april-skämt hos en del tidningar genom åren.

Men numera så sänks priset då och då på utgående varor. En nyhet får i år är att julölen redan sänkts. De intresserade kan se listan här (hoppas jag).

Saker som är intressanta i min bok: Great Divide Hibernation Ale (ner från 29:90 till 23:90), Nils Oscar Julöl 2008 (ner från 49:00 till 39:90), Brasserie Dieu Du Ciel Solstice D'hiver (ner från 28:90 till 23:10), Ølfabrikken Jule Ale (ner från 49:50 till 39:60). Alla borde gå att lagra minst till nästa jul.

... i den mån de finns kvar. Redan innan jul var många av dem i stort slutsålda.

3 kommentarer:

 1. Vadfalls? Slottskällans Vit på en lista över utgående varor? Så får det inte gå till!

  SvaraRadera
 2. Dessa är ju en lista över produkter som varit tillfälligt nyheter och blivit kvar sedan t ex. i sommar som i fallet med Slottkällans Vit.. Varje leverantör har möjlighet att sänka priset med högst 20% om dom vill bli av med varor som annars isåfall högst troligen blir osålda och i sådana fall passarar bäst-före datumet..
  Finns det då kvar flaskor som i butiker runt om i landet så finns det nu en möjlighet att bli av med dess istället för att avskriva och i vissa fall returnera dem tillbaka till leverantören som helst gärna ser att dom blir sålda å inte ta upp lagerplats hos dem.

  Så ChrimsonAnna: Det får gå till såhär och det såhär det ska gå till.. Slottkällans Vit skulle bara ha funnits i 2 månader och sen upphöra.. Allt utöver det är som sagt slattar på hyllorna runtom butikerna inom Systembolaget..

  SvaraRadera
 3. Kan verkligen rekommendera att spara Hibernation Ale till nästa år. Drack en årsgammal bredvid årets, och den äldre slog verkligen den yngre på fingrarna!

  SvaraRadera