2015-04-12

Pang Pang Waikiki

Hökarängens stolthet Pang Pang Brewery kom för ungefär ett år sedan ut med en serie öl med tiki-inspirerade namn. Ölen var i par, en starköl och en folköl i vardera stil.

Satsningen på folköl kom eftersom de gärna ville sälja sin öl till konsumenter, utan att behöva hålla på och bråka med Systembolaget.

Ett av paren var IPA, med den starka Flamingo-Go på 6 % och den svagare Waikiki på 2,8 %. Det är den senare som min fru plockade upp på ICA Ringen vid sitt besök i Stockholm för någon vecka sedan.

Vätskan är gyllene (8 EBC), vätskan är helt klar. Det tre fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt, det sjunker långsamt ned och lämnar tjocka rester efter sig på glaset.

Doften är ren och humlig. Citrustoner av grapefrukt, apelsinskal och söt knäck. Aningar av gummisnoddar och vört.

Smaken startar beskt med skarp sötma i bakgrunden. Aningar av knäck/karamell och vört. Amerikansk humle: Exotisk frukt och citrusskal, limejuice. Och så de där tonerna av gummisnoddar/gummikablar. Låg till medelstor kropp. Eftersmaken har en mer blommig beska, söt knäck och lite nöt-kola. Avslutningen är lugn och bittersöt.

Kolsyran är stark till medelstark med små långlivade bubblor. Vätskan är medelmjuk.

Inte alls illa för att vara en tvåkommaåtta, jag har druckit betydligt värre fullstora AIPA genom åren. Tonerna av gummi och vört stör dock en aning.

Betyg: 3,16. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Okänt. Bäst före: 141202. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar