2015-04-24

BrewDog vs. Weihenstephaner India Pale Weizen

Ännu ett samarbetsöl, den här gången har tyska Weihenstephaner besökt skotska BrewDog, och resultatet blev en hybrid av en sydtysk veteöl och en amerikansk IPA: India Pale Weizen på 6,2 %.

Färgen är gul (5 EBC), vätskan är klar även om den blir grumligare mot flaskans botten. Det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt, det sjunker långsamt och lämnar en del rester efter sig.

Doften är humligt besk men det finns också tydliga toner av kryddig jäst och vetesyrlighet. Aningar av oljefärg och enekvistar.

Smaken är rätt torr med beska och syrlighet. En hel del gröna frukter och örtiga kryddor. Godis-sötma, bananer och persikor. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande het alkohol, kryddor, apelsiner och lite deg. Avslutningen domineras av alkohol och sträva gröna frukter.

Kolsyran är medelstor, de många små bubblorna är mjuka. Vätskan lyckas på något sätt att vara mjuk och sträv på samma gång.

Nja, det blir för mycket av båda stilarna, smakerna bråkar i stället för harmoniserar.

Betyg: 3,06. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 6 mars 2015 (lagerstatus). Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: 15/10/15.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar