2015-04-13

Jelly Belly Draft Beer


För, tja, något år sedan såg jag en nyhetsnotis om att sockerkonfektyrföretaget bakom godiset Jelly Belly plockat fram en ny smak: Draft Beer.De har en hel del sorter med smak av olika sorters alkoholer och drinkar (alla utan alkohol) så det var väl en logisk fortsättning.

Ölsmaksatt godis är väl inte så jättevanligt, så jag blev lite nyfiken på dem. Sedan glömde jag det hela lika snabbt igen.

Men så igår, när jag var förbi The English Shop i Söderhallarna så insåg jag att de faktiskt hade den smaken i lager. Jag köpte några stycken, i rent vetenskapligt syfte såklart.

Förutom att ha ätit en del av de gul-röda jellybeans som såldes under åttiotalet med namnet Sport-Goofy så är min relation till denna sorts godis ganska… sval.

Hur smakar då de här? Öl? Ja, faktiskt åt det hållet. De första tuggorna ger något slags smak av amerikansk blasklager. Lite avslaget med en dragning åt pilsnermalt.  Sedan blir det snabbt godissött och de vaga öl-tonerna försvinner.

Mmm, mest lite roligt, ett kort tag. Men inte speciellt öligt.

Undrar hur en DIPA-jellybean skulle funka?

1 kommentar:

  1. Eller en imperial stout-jellybean. Mmmm... Stout...

    SvaraRadera