2011-11-24

Utlottning: Beer Wars


Under våren 2009 var det premiär för en öl-dokumentär, Beer Wars – Brewed in America. Bakom filmen stod Anat Baron, en filmare med en bakgrund i mikro-byggbranschen.

Filmen pekar framför allt på de stora skillnaderna som små och stora bryggerier har i USA när det gäller att komma ut till konsumenterna och marknadsföra sig. Det system som en gång utarbetats i USA, three tier, för att undvika monopolsituationer trots få aktörer fanns, ansåg Baron vara ett problem för nya spelare på marknaden.

I filmen intervjuas allt mellan konsumenter, bryggare, distributörer och ölkändisar om situationen. Problematisering sker.

Det var mycket snack om den här filmen på bloggar och forum när den kom ut och trots att den inte var först – jag tänker exempelvis på den mer underhållande och betraktande filmen American Beer från 2004 – så anses den som en av de viktigare öldokumentärerna.De vänliga människorna på den nyblivna Svenska distributören Despotz Media har skänkt en DVD till Ofiltrerat som givetvis kommer att lottas ut till er läsare!

Och det funkar som vanligt: Skicka ett mail till bark@ofiltrerat.se med ordet "ölkrig" i titeln. Tävlingen pågår i en dryg vecka, fram till fredag 2 december 2011, 21:00.

Ni som inte vill chansa och tävla kan i stället förhandsboka filmen hos CDON eller Discshop eller där du handlar DVD-skivor vanligtvis. Officiellt releasedatum är 8 december.

2 kommentarer: