2011-11-26

Samuel Adams Winter Lager

17 december 2004 recenserade jag Samuel Adams Winter Lager från Boston Beer Company, då tyckte jag att det var en riktigt trevlig halvmörk lager, men kanske inte riktigt en bock som den klassas som på Beer Advocate. Då fick den 4,05 i betyg. Vad tiden går… Hög tid att åter göra en recension!

Ölen ger ett mjukt och lite trögt intryck när jag häller upp den. Färgen är ljust brun (16 EBC) och vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt. Nästan inga skumrester blir kvar på glaset.

Doften är något metallisk. Jag noterar lite rostade toner, rågbröd och en fruktig beska.

Smaken är först rätt besk. Sedan kommer det bröd, rostade nötter, blommor och lite smör. Citrus i bakgrunden. En rejäl sötma. Eftersmaken är maltig och halvsöt med en del blommor, bröd och hö-aktig humlig beska. Avslutningen är aningen kladdig.

Kolsyran är mild till medium, de små bubblorna medelstarka. Vätskan är aningen läsk-kladdig.

Nej, någon bock är det inte. Men en helt okej och rätt så tysk wienerlager med väl sammanhållna smaker. Trist med en där metallen i doften. Ölen är nog likadan nu som för 7 år sedan, men jag nog blivit lite mer blasé sedan dess.

Betyg: 3,75. Tillgänglighet: Systembolagets säsongsortiment jul 2011 (lagerstatus). Pris: 17:50 för 355 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: SEP 12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar