2011-11-25

Systembolagets nyheter småpartier (T7) december 2011

Bild: coljay72. Licens.
Den här listan över exklusiva nyheter från Systembolaget var ovanligt sen, så ni vet väl redan vad som kommer på torsdag 1 december. Det här är kvotgrupp T7, alltså de varor som släpps i vinkällarbutikerna och beställbara om 1 flaska per kund första dagen från andra butiker.

På allmän begäran är nu varunumren med i listan. 

Varunummer, namn, alkoholhalt, storlek, beställt antal, pris
Så som av en slump är jag i Stockholm nästa vecka. Ska nog smyga förbi Regeringsgatan och se om det finns någon lakritsstout och kellerbier kvar…

Undrar hur Sigtuna resonerat vid prissättningen av deras DIPA?

5 kommentarer:

 1. Resonemanget är nog antagligen att det är en dyr öl att tillverka samt att lågt flaskantal gör att administrationskostnader per flaska blir högre.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle tro att de vet att 500 flaskor kommer de utan problem sälja även om de tar 149 kr, prissättning görs inte utifrån kostnader utan vad folk är villiga att betala. En så liten och nischad produkt är lätt att ta betalt för och priset reflekterar det.

  SvaraRadera
 3. Kanske ska säga något om själva lanseringen också, för min del blir det nog en av varje men mest intressant är nog ändå Barrique och Anchor Christmas Ale. Coolt med stora flaskor. :)

  SvaraRadera
 4. Det konstiga är att jag inte skulle reagerat lika mycket på priset om det vore en imperial stout på 15 %. Konstigt…

  SvaraRadera
 5. Ja det är konstigt Magnus, jag håller med lite. Det måste vara det att hjärnan automatiskt säger till en att ljusare öl ska vara billigare. Kan det klassas som en lagerskada?

  SvaraRadera