2011-11-25

Rester

Kvällens öltema fick bli ”drickande av ölrester”, öl jag tidigare recenserat men fått/köpt fler flaskor av.


Först ut var Limfjords-Porter från danska Thisted Bryghus, en stark porter som på danskt vis kallas double brown stout på etiketten. Bryggd med lakrits. Drack den våren 2007 efter besöket i Aalborg, gav den då 3,45. Idag skulle jag nog gett den ett något högre betyg, säg 3,6? Trevlig.


Sedan blev det engelsk pale ale från Kronoberg: Kallebryggeriet Kung Inge, en av de flaskor jag fick av min vän Peter i somras. Trots att den passerat bäst-före med några veckor så var det fortfarande en klart drickbar öl. Visst fanns antydningar till blöt wellpapplåda och lite läder, man inget som störde så jättenycket. Vilket är ett mycket bra betyg till ett litet bryggeri! Snabbetyg: 3,1.

Till sist Rauköl från S:t Eriks. Här flyttas jag åter tillbaka till Bamberg. De må ha använt rar gotländsk rökmalt, men för mig är det här 100 % Bamberg. 3,7 i betyg? Jo. (Bild: Galatea)

1 kommentar:

 1. Sven-David Svensson26 november 2011 kl. 07:45

  Limfjordsportern haer jag provat. En underbart god och komplex porter. Doftar mycket.Smakr hav lakris tjära och lite bökling.
  Den är betygsatt på öltorget av mig och gav den 4.5 Det finns några till av den i min ölkällare som jag skall spara för att se hur den utvecklas.

  S:t Eriks Rauköl har jag också provat. Det är en väldigt bra rököl nen dock något klen kropp vilket drar ner betyget på den.
  Ölet fick 3.0 på Öltorget

  http://www.oltorget.nu

  SvaraRadera