2009-05-27

Smånyheter IV


Bloggkollegan Malt Humle Jäst & Vatten har just fått en lista över distributören Brills nyheter på Systembolaget under kommande dryga kvartal. Ser ut att vara mycket smaskens... Länk.

De dåliga tiderna slår inte bara hårt mot bilindustri och bostadsbyggare, även världens ledande tillverkare av ölunderlägg (Amerikansk engelska: coasters. Brittisk engelska: beer mats) har det tufft. BBC har koll på läget: Länk. Tack till Per-Gunnar för tipset.

Oppigårds Bryggeri trotsar konjunkturen och bygger vidare på sitt besökscenter. Dessutom har de köpt en ny premasher, en maskin som blandar den krossade malten med hett vatten på ett mer kontrollerat sätt. Samtidigt har de installerat en mekanisk skruv för att få ut dravet. Allt för att höja kapacitet och kvalitet. Snart släpps också deras lättdruckna Summer Ale till krog och Sytembolaget.

Ytterligare en bloggkollaga, Dempa, provade en High Five! från Dugges och blev besviken. Debatt uppstod. Mikael Dugge Engström själv besvarade kritiken och gav intressanta inblickar i bryggeriets tuffa vinter. Länk.

3 kommentarer:

 1. Kalas att du summerar intressant som händer även på andra ölbloggar, jag har bara tid för ett par ölbloggar och Ölfrämjandets forum. :)

  SvaraRadera
 2. En annan dålig nyhet så här i kristider är att det verkar som O´Hanlons ska sluta brygga Thomas Hardy´s Ale. Har skrivit lite om det på min blogg.

  SvaraRadera
 3. Tack för reklamen Magnus, trevligt att du summerar vad som händer i ölvärlden.

  Jag läste dempas inlägg när det var nytt och hade missat hela ordväxlingen och svaret från Micke om du inte hade skrivit om det, tack för det. :-)

  SvaraRadera