2009-05-16

Qvänum svarar


Ah, tillbaka från minisemestern. ”Jag har masserat heltid i tolv år, men aldrig haft någon med så spänd nacke som din!” var väl inte direkt det man vill höra. Men men...

Under tiden fick jag ett mail från bryggaren Claes på Qvänum Mat & Malt med anledning av mitt utbrott Beställningssortimentet – ett skämt? tidigare i veckan:
Läste din frustration över kollin. Håller med. Vi ansökte om regionalt beställningssortiment och på hyllan på Bolaget i Vara. Men det blev nog lite fel i Stockholm.
Bra att få reda på vad som hänt och inte hänt.

6 kommentarer:

 1. Helt orelaterad fråga men har du gjort någon förändring för RSS på din blogg? Tidigare har jag sett hela inläggen i min RSS-läsare (Google Reader) men idag såg jag bara ingressen.

  Mvh,

  -Jimmy

  SvaraRadera
 2. @Jimmy: Det stämmer. Jag experimenterar för att se hur det påverkar besöksstatistiken.

  SvaraRadera
 3. Snälla Bark, låt bli det! Det är enbart skitirriterande att få avklippta inlägg i rss-läsaren. Det finns ingen som helst mening med det. Det är bara ett irritationsmoment för läsaren. Det tjänar inget vettigt syfte alls att klippa inläggen i rss-flödet. Om något kommer du att tappa läsare på de dumheterna. Däremot är det möjligt att din statistikräknare får ett litet lyft genom att de som inte packar och drar tvingas klicka sig till själva websidan för varje inlägg de vill läsa, men inbilla dig inte att det innebär fler läsare.

  Nej, satsa på största möjliga läsarvänlighet istället: bra bloggposter i lagom takt, och hela poster i rss-flödet. Det kanske inte syns i egoboostern, men du kan lugnt räkna med att dina läsare uppskattar det.

  SvaraRadera
 4. @Dr M: Intressant åsikt. Men vad ska jag ha statistiken och alla besökare till? Inte så mycket för mitt ego som att lättare komma åt pressonformation och andra nyheter. Som i sista hand kommer oss alla till godo.

  Men visst, jag lägger tillbaka fulla feeds nu.

  SvaraRadera
 5. Tack!

  Jag ber om ursäkt för att jag kanske tog i lite -- jag har irriterat mig en längre tid på bloggar som tvingar läsarna till en massa onödiga extraklick.

  Men visst, jag fattar också att det finns vettiga och legitima användningsområden för statistikräknarna utöver att få en egokick (vilket jag för övrigt verkligen unnar bloggare att få; det är naturligtvis roligt att veta att man blir läst). Hur som helst tror jag att det i längden är bättre för alla om tillgång till pressinformation och liknande kan ges på basis av något annat än primitiva besöksräknare.

  Till sist: det har pratats ett tag om statistikräknare som ska klara att räkna även dem som läser via rss. Hur det funkar, om någon vettig sådan räknare faktiskt finns tillgänglig vet jag inte, eftersom jag själv inte haft något intresse av det, men för dig som kan behöva statistiken för att komma åt information kan det kanske vara värt att kolla upp?

  Tack för en bra blogg, som jag nu ska fortsätta njuta av i rss-format! :-)

  SvaraRadera
 6. Instämmer! Operas RSS-läsare är inte vacker direkt men den gör bloggläsandet så mycket enkklare om man följer många bloggar.

  Hoppas du får fason på statistiken så att även vi som jobbar i det fördolda synliggörs ;)

  SvaraRadera