2009-05-19

Arboga, Alva och lite Nynäshamn

Till dagens middag (stekt fläsk och minisalami, bruna bönor, potatis) behövdes en rejäl lager. Jag tog den enda jag hade hemma, och en enda kalla ölen i lägenheten: Arboga Vårlager från Galatea.

Enligt ihärdiga rykten är den bryggd av Jämtlands Bryggeri, och det räckte med en klunk för att inse att det var helt riktigt. Den hade den där hus-smaken av örtkryddig aromhumle och syrlig jäst som bara de har. Till det en robust beska som jag inte alls väntat mig.

Tyvärr var det här den enda flaskan jag köpt – jag hade väntat mig en blaskig söt standardlager och skaffade den här flaskan mest för att fotografera den. Nå, det verkar finnas fler i lager.

I eftermiddags fick jag äntligen svar på min offertförfrågan för privatimport av Harviestoun Bitter & Twisted. 29:80 per flaska är den helt klart värd. Och nu vet jag att det finns gott om kartonger i lager så nu borde det gå rätt fort tycker jag (knack knack).

Ölfrämjandet i Östergötland har erbjudits ett bryggeribesök hos Nynäshamns Ångbryggeri den 29 augusti. Mmmm... Vi får väl se.

2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med om Arboga Vårlager. Hade samma förväntningar som dig men gav den till slut 2,4/5 vilket är ett riktigt bra betyg på denna typ av öl för min del.

    SvaraRadera
  2. Tack för Arboga-tipset. Den var helt okej men jag hade nog inte köpt den alls om jag inte läst lite gott om den här.

    -Jimmy

    SvaraRadera