2009-05-20

Först öl sedan bacon

Ny Teknik rapporterar att en skottsk forskare hittat en förklaring till varför en Full English Breakfast är så gott när man druckit en massa öl kvällen innan.

Länk.

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad jag ska tro. En annan sak jag funderat en del på är humlens effekter på kroppen. Nuförtiden är det ju inte helt ovanligt med extremt humlebetonade öl. Humle sägs ha en lugnande effekt, har hört om dom som kokat te på för mkt humle och blivit ganska dåliga. I övrigt vet jag lite om bieffekter osv.

  Någon som har koll på det där?

  SvaraRadera
 2. Bara någon från de brittiska öarna kan på fullt allvar tycka att en full english breakfast är gott, inte ens bacon kan dom steka, det är ganska tragiskt...

  Engelsmännen klarade supandet bra så länge de fick en pint till lunchen nästa dag, det är den enkla förklaringen.

  Testa själva med att svepa en gammeldansk i lunchrummet om ni är bakis. Ny energi garanteras, men inte anställningen

  SvaraRadera
 3. Dricker en hel del te och köper gärna flera olika sorter och testar (där har vi en bieffekt från all ölprovande!) och det jag funderade på var om man kunde smaksätta typ grönt te med någon form av humle. Hur hade det funkat? Om man kör en massa honung(istället för malt) lär det väl bli som en ganska hälsosam alkoholfri öl...

  SvaraRadera
 4. @JoeG: För något år sedan läste jag ett litet reportage om en person som kokade färska humlekottar i vatten. Fast enda slutsatserna jag minns var att de skulle dra länge (1 timme?) och att det blev jättebittert.

  Fast det verkar finnas såväl kommersiellt humle-te att köpa som flera som bloggat om att koka humle i vatten och dricka resultatet, så det är väl bara att någon sätter igång?

  SvaraRadera
 5. Bengt: jag tycker att english breakfast ar hur gott som helst :-)

  SvaraRadera