2009-05-13

Slottskällans säljs?

Foto: Thorild Selén

Uppsala Nya Tidning skriver idag: Bud lagt på Uppsalabryggeri.

Det ska bli spännande att se vad som händer?

11 kommentarer:

 1. Köper upp och lägger ner?

  Annars är ju kommentaren till UNTs artikel guld; "Som ölentusiast under många år skulle jag aldrig acceptera att bryggeriet försvann från Uppsala". Man blir ju lite nyfiken på vad han kan tänkas göra om bryggeriet ändå flyttar....

  SvaraRadera
 2. bengt: kanske får vi se Uppsalas första självmordsbombare uppslukas i ett hav av eld och imperial stout.

  Hoppas dock mer på att någon med rejält engagemang tar sig an bryggeiet och startar en kvalitativ verksamhet och slutar brygga "farbror överkokt-blomkål-öl".

  SvaraRadera
 3. Blir nästan till att stödköpa slottskällans nu... Är väl inte den som annars brukar köpa av Slottskällans vanliga sortiment, men de har några guldkorn. Särskilt Slottslager är en otroligt god lager!

  SvaraRadera
 4. Trist, jag som har väntat på att deras "london" ska komma tillbaka...

  Man kanske skulle gå ihop ett gäng och köpa det.. ;)

  SvaraRadera
 5. En (kanske inte så sannolik men) intressant utveckling vore ju om en bjässe (läs: Carlsberg) tyckte att det vore kul med en specialenhet för att ligga i framkant på öltrenden - mikrobryggeriöl kombinerat med makroölsdistribution? Ett "riktigt" premiumöl istf för påhittade saker som Mariestad?

  Tänk att kunna välja Slottslager på fat på standardkrogen för, säg, 20% högre pris än en Pripps!

  SvaraRadera
 6. >Uppsalabo

  Carlsberg har ju redan Jacobsen som experimentmärke.

  SvaraRadera
 7. Alltså vi måste köpa mer svensk öl helt enkelt. Slottslager är precis som någon redan skrivit en skitgod öl och imperial stouten var också riktigt fin, men såna dricker man ju inte många flaskor av på ett år tyvärr.

  SvaraRadera
 8. Jao, imperial stouten har jag bara druckit en gång. Kan nog vara värt att köpa några flaskor av egentligen, samt ställa undan.

  Men jag vet inte, självklart bör man köpa svensk öl men är det inte bra så känns det ju inte så kul. Många av Slottskällans öl smakar ju aningen underligt (kokta grönsaker/rotfrukter), till och med Slottslager gjorde det senast jag drack den... även om jag var imponerad av den första gången.

  SvaraRadera
 9. Angående ett tidigare inlägg om beställning av BrewDogs Thrashy Blonde så hittade jag ett gäng flaskor idag. Platsen för fyndet var Bangatans systembolag i Lund.

  Jag frågade en i personalen som verkade måttligt belåten "Vi får egentligen inte göra såhär[ställa ut dom], det är nån som inte hämtat ut dom".

  För den som har vägarna förbi finns det ett gäng kvar då jag endast plockade åt mig 2st. Möjligtvis knäcker jag en ikväll!

  SvaraRadera
 10. Det jag funderat över är varför någon skulle vilja köpa. Så vitt jag vet har aldrig Slottskällan gått med vinst. Vad är det att köpa?

  Fast det är ju klart, man får ett produktionsfärdigt bryggeri som visat sig kunna brygga flertalet öltyper.

  Såklart hoppas jag själv på att det kommer in någon duktig och ölintresserad ekonom som kan få ordning på stället, ungefär som Nils Oscar för ca 10 år sedan.

  SvaraRadera
 11. Själv skulle jag gärna köpa mer svensk öl, men när favoriterna bara finns på beställninggsortimentet (Ålö Ale, Nils Oscar Barley Wine, diverse Dugges) eller inte ens det (Opppigårds Indian Tribute) är det inte så lätt...

  SvaraRadera