2013-12-08

Solsidan Low Carb Premium Dry

Mitt projekt med fel tajming går vidare. Den här ölen är designad för att drickas efter varma tennismatcher. Och så dricker jag den när det just fallit en decimeter snö utanför och polisen avråder folk från att ge sig ut med bilen.

Men så är det ibland, jag hittade den här för första gången på Systembolaget i veckan och kände att, ja, varför inte?

Solsidan Low Card Premium Dry är en helmalts-lågkolhydrats light lager på 5 % från fantombryggeriet Solsidans Bryggeri. Den är fysiskt brygd hos Spendrups-ägda Hellefors Bryggeri.

Färgen är ljust guld (6 EBC) vätskan är klar. Det två fingrar höga luftiga skummet är vitt, det lämnar inga rester efter sig när det sjunker ner.

Doften är lätt och ren. Lite rena småsöta toner av pilsnermalt och en aning av beska i bakgrunden.

Smaken är lätt. Lite sötma, försiktiga antydningar till majs och kål. Ja, det är DMS i den, men det är på en mycket låg och kontrollerad nivå och jag måste anstränga mig för att hitta den. Lätt kropp. Eftersmaken har lite citron-juice-lik beska och är även den ren. Det finns burkmajs i slutet, men även här på en låg nivå.

Kolsyran är stark, de små bubblorna är långlivade. Vätskan är medelmjuk, känslan är något torr.

Lågkolhydratsöl i den amerikanska light lager-stilen ska vara lätta och extremt lättdruckna. Det gör det till en väldigt svår stil att brygga rent tekniskt, det finns ingenting att gömma sina misstag bakom. Den här gör sitt jobb, men det finns ändå smaker i den (vilket inte riktigt gäller många av de amerikanska varianterna). Inte illa alls, och betyget blir ganska högt. Men jag har väldigt svårt att se att jag kommer att köpa en flaska till.

Betyg: 3,64. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment. Pris: 17:90 för 330 ml. Bäst före: 24.03.2014

1 kommentar:

  1. Det är alltså ett skickligt bryggt öl, men så tråkigt att det inte är värt att köpa? ;) Jag skulle vilja påstå att det sammanfattar de flesta ljusa lager som säljs i Sverige!

    Kul att du provade den i alla fall!

    SvaraRadera