2013-12-03

Julölskrönikelänk och julklappstips

Bild: Morgan Eklöf
”Vad ska man dricka för öl till julen” är en fråga som jag får ibland. Oftare för några år sedan, faktiskt: Folk även utanför det värsta ölnördträsket börjar väl få bättre kunskap och självförtroende i ämnet.

Jag brukar inte veta riktigt vad jag ska svara, jag firar inte julen speciellt mycket eller traditionellt. Tur då att min vän Morgan i en gästkrönika skev ihop en bra sammanfattning i ämnet redan 2011: Länk.

Det enda som ändrat sig i tipsen är att Brøckhouse-ölen inte längre finns, jag skulle i stället välja Mysingen Midvinterbrygd (som i år ska vara ovanligt balanserad).

Morgan har dessutom tagit fram den perfekta julklappen till alla och envar: Fordomstekniks Väggkalender med datorer och TV-spel 1970-1989. Jag har redan köpt mitt exemplar!

1 kommentar:

  1. Jag har dock inte hunnit testa ölen på bilden än. Datorn, däremot, har jag sannerligen testat.

    SvaraRadera