2013-12-12

Musikhjälpen och öl

Bild: Sveriges Radio.
Musikhjälpen 2013 är full gång!

Själv har jag skänkt lite pengar genom Peking Fanz' insamlingsbössa, men det finns något för den ölintresserade också:
NILS OSCAR OCH FREQUENCYS AUKTION
Ett sätt att bidra till insamlingen är att bjuda på de auktioner som drar igång i samband med Musikhjälpen, vilket Nils Oscar Company tillsammans med FrEQuency Drinks tagit vara på!

Det ligger nu en auktion ute på Tradera där man kan vara med och buda på en heldag tillsammans med bryggmästare Patrick Holmqvist och FrEQuency på Nils Oscar bryggeri.

FrEQuency består av Anders Fredén från In Flames, David Mortimer Hawkins som är artistchef på Sony Music samt Marcus Körling som är tatuerare.

BRYGG MED DUGGES OCH ALL IN BREWING
Vi auktionerar ut en bryggkurs där hela kursbeloppet oavkortat går till musikhjälpen.

Anmäl ditt intresse genom att klicka på "Hämta Biljetter" och lägg ditt bud du också! Visa ditt engagemang att du stödjer detta genom att klicka i att du kommer!

Vad ska auktioneras ut? 1st Bryggkurs inklusive föreläsning för 10 personer.

Vad ska bryggas? Deltagarna får vara med och brygga en 1000 liter India Pale Ale ( en IPA ). Vi döper den färdiga produkten till ”Musikhjälpens IPA”.

Vad händer med de 1000 liter öl som bryggs? Då öl inte kan ”säljas” direkt på en bryggkurs till privatpersoner, p g a alkohollagen. Så kommer denna öl att säljas på lokala pubar/restauranger runt om i landet, så deltagarna får möjligheten att köpa sin producerade öl på någon av dessa.

Föreläsare: Pelle Frost ( Ölexperten i Sveriges Radio P4´s Sommarserie om Öl 2013 )

Bryggledare: Göteborgsbryggerierna "Dugges Ale- och Porterbryggeri” och "All In Brewing".

Vi hoppas intresset är stort så vi får vara med och skänka så mycket som möjligt!

Mvh DUGGES ALE- OCH PORTERBRYGGERI & ALL IN BREWING''
Bud sker alltså på Dugges Facebooksida.

Uppdatering:
HELDAGS BRYGGERIKURS HOS BRYGGHUS 19 I KARLSHAMN
Brygghus 19 - Blekinges mikrobryggeri skänker en bryggerikurs där vinnaren av auktionen får ta med upp till 4 kompisar (alla måste vara över 18 år) till våra lokaler i Karlshamn och genomgå en heldags praktisk bryggning i vårt prototypbryggverk. Då utbildningen sker i vårt bryggeri så kommer även en bryggerivisning anordnas.

Allt sker under pedagogisk expertledning där man får vara med och utföra alla de arbetsmomenten som krävs för att brygga öl. Från uppvägning av malt och humle via mäskning och kokning till kylning av vört och tillsättning av jäst. Processen är den samma i det stora bryggeriet som för hembryggaren vid köksspisen. Under dagen får du tillfälle att lära dig allt du vill veta om öl, svensk bryggerikultur och öltillverkning. Inga förkunskaper krävs!

Auktionsvinnaren får med sig jäshink med vört från den praktiska utbildningen. Denna kan jäsas till högkvalitativ öl i hemmets vrå.
Länk till auktionen.

Känner ni till fler liknande ölrelaterade insamlingar? Kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar