2013-11-30

Uffe, The Five Finest och Cape Ann Brewery

Hm hm hmm.
Ibland är världen liten och man träffar på gamla bekanta i oväntade sammanhang.

Eller, så är det ju inte. Jag reagerar ju inte på att jag inte har träffat 1.000 människor tidigare, man väl när man gör det med en. Så funkar hjärnan.

Under 1994 bodde jag i studentkorridor i Linköping. En spännande tid och en lagom halv-station efter att ha flyttat hemifrån. En av de som flyttade in efter mig var en slöjdlärarstudent som hette Uffe. Han var en lite bullrig och oändligt vänlig man där ingenting var omöjligt.

Jag minns inte vem av oss som flyttade först från Rydsvägen 246 C:1, men vi hörde inte av varandra på ett bra tag.

Flera år senare.

Jag letar efter svenska ölbloggar, och tittar ett som mest handlade om ett gäng kompisar i Falköpingstrakten som hade öl- och whiskeyprovningar ihop: Gröna Huset, numera Karlströms Malt. Jodå, det var just den Uffe som bodde i korridoren.

Sedan dess har våra vägar korsats allt oftare, och nu är han inblandad på en ny svensk ölimportör: The Five Finest.

Hittills har de fått in ett bryggeri, Cape Ann Brewing Company, som ligger i Gloucester, Massachusetts.

Jag blev tillfrågad om jag ville prova deras öl innan de blev mer publikt tillgängliga i Sverige, och det ville jag väl.

Så precis samtidigt som jag fotograferade flaskor i lördags så dök han upp med tre öl. Tajming… Och de här tre ölen kommer jag att recensera i kväll!

Det enda jag är lite fundersam över är etiketterna. Kommer Systembolaget att släppa igenom en sjöman vid rodret?

3 kommentarer:

  1. Hahaha, det hade jag inte tänkt på! Ska Systembolaget rycka ut igen?

    SvaraRadera
  2. Eftersom han har ett ålderdomligt styrdon så får vi gissa att han är amatörfiskare och inte yrkesfiskare. Fiskar som fritidssysselsättning alltså ;-)
    Hmm, på den tiden var jag faktiskt Ma/NO-lärarstudent och som jag kommer ihåg det så var det du som flyttade in. Jag bodde mellan 93-96. När flyttade du ut?
    Tänk, på den tiden drack jag en Guinness på St Patrick's Day, kasnke någon mer under året, hade inte en aning om att det fanns olika sorters Guinness och var helt ointresserad av öl. Saker ändrar sig.

    SvaraRadera