2013-11-23

Tommyknocker Pick Axe IPA

Då tar vi en öl till från lådan jag fick från Galatea/craftbeer.se: Pick Axe IPA från Colorado-bryggeriet Tommyknocker Brewery. Denna amerikanska IPA är på 6,2 %. 55 IBU.

Färgen är bärnsten (20 EBC), vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, det sjunker snabbt ner och lämnar en hel del rester på glaset. Det finns jästfällning på flaskans botten.

Doften är lite trött humlig med knäckig sötma. Lite lök/kål. Kemisk beska och apelsinjuice.

Smaken är mjuk med citrushumle och lite fruktig sötma: Apelsiner, mango, lime, ananas. Mild beska, den är mer i APA-nivå än IPA. Medium till stor kropp. Eftersmaken har en snabbt passerande toner av lösningsmedel och lite sträv humle. Apelsinjuice, lime, gröna äpplen och omogna plommon. Avslutningen har lätta toner av lösningsmedel och rå alkohol.

Kolsyran är mild till medium, bubblorna är långlivade. Vätskan är medelmjuk och något torr.

Inte nog beska och lite bismaker. Ack ja, ack ja… Bra munkänsla räddar en hel av betyget.

Betyg: 3,01. Tillgänglighet: Systembolagets beställningssortiment i kollin om 6 flaskor. Pris: 26:90 för 355 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: APR 07 14.

3 kommentarer:

  1. När fick du provflaskan?

    SvaraRadera
  2. Så du tycker att det är rimligt att vänta tre (3) månader med att testa en välhumlad produkt och sedan säga att den är 'trött'??!!!
    Inte seriöst. Undrar just vad du vill lyfta fram... Inte är det en objektiv bedömning i alla fall. Fasen vad TRÖTT jag är på alla bloggar som säger sig vara objektiva men som inte lever upp till det.

    SvaraRadera