2013-11-23

Rabatt på ölglas!


Det är hög tid att fixa till de där julklapparna till dina ölintresserade vänner, bekanta, släktingar och annat löst folk. Och den perfekta gåvan är öl och glas.

Just glasen kan jag kanske ge lite hjälp med, på samma sätt som någon tidigare jul: Tack vare ett samarbete med Sejdelshoppen får du som läser Ofiltrerat rabatt på din beställning.

Ange bara rabattkod ofiltrerat_2013 så går priset på glas och prylar (ej frakt, tror inte heller på gravyr eller tryck) ner med 10 %. Gäller till och med 3 december 2013!


Har jag några tips på inköp då? Japp!
 • För nybörjaren är en bra kupa ett måste. Jag har alltid kört med de här eller väldigt snarlika modeller.
 • Veteölsglaset är ett logiskt nästa steg. Med ett från Weihenstephan klarar man sig långt. 
 • Belgiska öl mår bra av stort skum. Maredsous-modellen funkar till de flesta klassiska belgiska stilarna.
 • Samuel Adams Boston Lager-glaset är måhända lite spekulativt men det känns väldigt bekvämt att dricka ur. Ölen liksom bara glider ner i halsen. 
 • En skön sejdel fungar lika bra till tjeckisk pils, -/80, münchen helles som till bitter.
 • Sedan… IPA-glaset som jag skrev om här. Ja, det ser rätt häftigt ut. Ja, det kanske blir en mer uttalad beska i ölet. Men det är ett ganska opraktiskt glas, det är tunt och känsligt. Med öl i blir det topptungt och lätt att slå omkull. Utan vätska blir det bottentungt vilket gör att det lätt går omkull när det ska lufttorka.

3 kommentarer:

 1. Weihenstephanlänken är fel, rätt är http://www.sejdelshoppen.se/olglas/weihenstephaner-0.5-liter/273/

  SvaraRadera
 2. Det absolut bästa allroundglaset är det som Brewdog brukar servera sina öl i och som även trakteras av Lost Abbey - ett glas med i största delen platt botten med inåtlutande sidor och med en liten utbuktning överst. Fungerar för precis allt men speciellt American Strong Ale, IPA / Dubbel IPA och American Strong Ale. Grymt bra glas!!

  SvaraRadera