2013-11-28

Inte Epic Mosaic


Även jag har gränser, tro det eller ej.

Tidigare i höstas fick jag den här flaskan från importören Galatea: Mosaic från Nyzeeländska Epic Brewing Company. En amerikansk IPA på 6,1 % humlad med enbart Mosaic. Mer att läsa om ölen här.

Om man ska tro flaskans kryptiska datummärkning så är den bryggd i april 2013. Det är ett tag sedan.

Så jag provade den innan jag började recensera. Lite grumlig doft. Nästan ingen kropp och en smak som mest går åt citronkola.

Nej, såhär är det nog inte den är tänkt att smaka. Det är inte dåligt, men bara lite konstigt. Och snett.

Under Stockholm Beer frågade jag bryggaren Luke Nicholas om det var normalt att deras öl tog ett halvår på sig att komma till Sverige. Så skulle det absolut inte vara, snarare handlade det om veckor, och de batcher som skulle hit optimerades tidsmässigt för att passa sjötrafiken.

Den här går annars att beställa styckvis från beställningssortimentet på Systembolaget för 62:00 per halvliter. Fast just nu är den slut.

5 kommentarer:

 1. Åter igen... NÄR fick du provflaskan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång månadsskiftet augusti/september.

   Radera
  2. Jag är lite förvånad över att en humlig öl som är bryggd i april och mottags i augusti recenserar du i slutet av november. Jag som läsare ser ingen vits med det? Förhoppningsvis skiljer sig ölen kraftigt om jag skulle köpa den på bolaget jämfört med den flaska du recenserar som jag skulle vilja säga är för gammal. Lägg fokus på annat än att recenserar gammal IPA. Det känns inte så intressant för mig som läsare.

   Jag vet att bloggen är en hobby och anledning till att den sparades till november är troligtvis en fråga om tid, så det har jag fullförståelse för, men välj då en annan öl istället. För dessa inlägg ger mig ingenting och det tror jag inte jag är ensam om :)

   Mvh. Olle

   Radera
 2. Fick mig ett smakprov av den här på SBWF och den smakade riktigt bra! Mosaic känns som en rolig humlesort överlag. :)

  SvaraRadera
 3. Har köpt några flaskor av denna och tycker att det är en bra öl med ordentligt humlebett och mycket citrus i doften.

  SvaraRadera