2013-11-30

Cape Ann Fisherman's Pumpkin Stout

Sist ut av de tre ölen från Cape Ann Brewing Company blir en stout (Beer Advocate klassificerar den som Pumpkin Ale, menvafasen) som bryggts med pumpa och kryddor: Pumpkin Stout på 7 %.

Färgen är mörkt brun (90 EBC), vätskan är klar och något tjock. Det fingertjocka bruna skummet är kompakt, och sjunker ner långsamt lämnandes lite rester på glaset.

Doften är kryddigt söt. Rostade toner av choklad. Kanel, kryddnejlikor, ingefära, apelsinskal och pomerans. Lite svartmalt-syrlighet, men knappt någon beska.

Smaken är mjuk och tydligt julkryddig, den är inte helt olik Coca-Cola. Kryddnejlikor, kanel, pomerans, ingefära. Söta läsk-lika toner. Aningar av choklad, kakao och lakrits. Medelstor kropp. Eftersmaken är mindre spretig än vad början var: Kanel, pumpa, pomerans, melass och fikon. Det finns nästan ingen beska, men nog för att den inte ska vara översöt. Avslutningen är söt med milda kryddor.

Kolsyran är mild, de många små bubblorna är långlivade, de bildar lite skum i munnen. Vätskan är mjuk.

Massor av kryddor i den här, fast det håller ihop och inga bismaker. Jag som svensk skulle tveklöst klassa den här som en julöl.

Betyg: 3,69. Tillgänglighet: Okänd. Pris: Okänt (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: Saknas, flaskan är märkt 142441631125. 

1 kommentar:

  1. Kul att du gillade den. Klart bäst enligt mig av de tre men jag håller nog Ale högre än Saisonen, inte minst för att jag upplevde den relativt kölschtypisk dock med viss humlearom.

    SvaraRadera