2012-05-17

Copenhagen Beer Celebration - ölen på fredagen

Vörtkok.
Så, allt annat undanstökat. Dags för listan med ölen jag drack under fredagen på Copenhagen Beer Celebration.
 • Nøgne Ø Aku Aku Lemongrass Ale. ”Inga konstigheter nu i början” var Carolines order. Jag misslyckades. Men den var mycket frisk och witbier-aktig. 3,5.
 • Farmers Cabinet Marry me in Goslar. Fick ett tips från någon bloggare (Gyllenbock?) att det fanns ett exemplar av den vanvettigt ovanliga tyska stilen Gose i huset, en av de där jag inte druckit något av. Jag tvekade inte utan rusade till Drikkerigets monter. Och den var salt med en lätt vetesyrlighet. Smaskens. 4.
 • Kernel IPA S.C.C.A.N.S. Enda engelska bryggeriet var The Kernel som jag inte hört talas om förut. De brygger klassiska amerikanska mikrobryggeriöl. Den har AIPAn var humlad med 6 amerikanska humlesorter. ”Först sött, sedan syrligt, sist kaffe” noterade jag. 2,75. 
 • Westbrook Mexican Coffee Cake. Imperial stout brygd med kaffe, och den bästa i den stilen jag någonsin druckit. Nästan sockerlagssöt och -tjock med espressointensiva kaffetoner. Godis. 4,75!
 • Evil Twin P.H.A.T. Porter. Ganska lätt med fin beska och chokladtoner. Räcker inte ända fram. 3. 
 • Evil Twin Low Life Pilsner. Parfymig. Fruktigt besk och lång eftersmak. Tantparfym var ordet vi enades om. Fast på ett bra sätt. 4,25. 
 • De Struise Svea IPA. Väl ute vid släpvagnen fick jag beslutsångest. Så jag mer eller mindre blundade och pekade, och fick denna IPA. Lätt beska, lime och en lätt karamellig smak. Röda bär, en del humle. Tyckte den var för maltig. 2,75. 
 • Croocked Moon Zero. Lite tam i smakerna. Citrus-beska. Ingen kropp.  Fast jag tror den här var alkoholfri? 2,5
 • Mikkeller Drinkin' In The Sun 2012. IPA på 0,7 %, flaska. Skummade något enormt. Söt, men också intensivt besk. Läsklik kolsyra. Spännande. 3,5. 


En rätt lagom eftermiddag med många intressanta smaker.

4 kommentarer:

 1. Jag såg dig när du strosade runt där inne men då såg så koncentrerad ut så jag ville inte störa :) Håller med om Mexican Coffee Cake, suveränt bra. Också Marry me in Goslar var häftig.

  Vi provade en annan gose dagen före på Sour & Bitter, Salt of the Earth av The Bruery. Också väldigt udda men välgjord, även om jag nog föredrar Farmers Cabinets.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade varit väldigt välkommen att störa!

   Radera
 2. En mycket trevlig festival helt klart.

  SvaraRadera
 3. Croocked Moon Zero är enligt ratebeer 4,4% och ska väl vara något likt Slottskällans ditto.

  SvaraRadera