2011-08-16

Systembolagets diverse småsaker 1 oktober 2011

Kolmårdsskogarna hösten 2005.
Till att börja med ett par icke-nyheter: Ingen öl har kvalificerat sig från beställningssortimentet till ordinarie sortimentet den här gången. Inte heller kommer någon öl att byta kvotgrupp (”modul”).

En annan mindre nyhet är att Systembolaget kommer att visa priser på produkter i returflaska utan pant från 1 oktober 2011. Detta för att
Våra kunder är vana vid detta sätt att varans pris redovisas exklusive pant, precis som det är i dagligvaruhandeln. Det blir även tydligare för kunden vad produkten faktiskt kostar vid prisjämförelser med övriga produkter, som inte har pant.
För övrigt medverkade jag som något slags ”oberoende ölexpert” i en kort intervju om oktoberfestöl förra veckan. Den kommer att publiceras på Systembolagets hemsida om ett tag.

Ni som undrar vart nyhetslistorna för septembernyheterna tagit vägen, så skrev jag faktiskt redan om dem i juni: Oktoberfestöl. Säsongsnyheter.Exklusiva nyheter.

2 kommentarer:

  1. Dessutom skrev du om Systembolagets exklusiva nyheter 1 september 2011 (T5) om du vill länka den också för ordningens skull. Många listor att hålla reda på nu.

    SvaraRadera
  2. Sven-David Svensson16 augusti 2011 kl. 20:33

    Det blir allt svårare för mig som ölkonsument att hålla reda på alla släpp. Det är mycket mann missar.

    SvaraRadera