2011-08-15

Notiser LV

Bild: sanfamedia.com. Licens.
Som Linköpingsbo är man van att benämna platser i staden med var det låg på platsen tidigare: Det är Gamla Busstorget, Gamla Ostkakebutiken, Gamla Sturebaren, Gamla Systembolaget. Etc. 

Därför har det inte varit svårt att benämna en öl- och whiskeybar i Stockholms Gamla Stan, Glenfiddish Warehouse № 68 som ”Gamla Ardberg Room” som det hette när det öppnade för ett antal år sedan. De verkar ha bytt till det nuvarande namnet våren 2005.

Under september 2011 kommer de åter att byta namn, nu till Ardbeg Embassy. Whiskeysortimentet kommer att ändra sig, men det kommer fortfarande att vara svensk husmanskost med an aning turisttouch och 16 svenska mikrofatöl som gäller. 

Stället är aningen förbisett, de har genom åren varit duktiga på att nosa upp nya och små bryggerier som annars inte funnits i Stockholm. Jag minns fortfarande min första Helsinge Rököl som jag drack där för kanske 10 år sedan med stort nöje.

= = =

Ölbloggaren Johan från Portersteken kommer tillsammans med Stockholm Beer att arrangera en ölbloggarträff på årets ölfestival i Nacka. Förutom möjligheten att ses och träffas i verkligheten kommer det förhoppningsvis att bli förnämliga gäster att intervjua och blindprovning. Läs mer om hur du som skriver anmäler dig här.

= = =

I senaste laget för de flitiga resenärerna, men en av Köpenhamns främste ölbutiker, BarleyWine, har nu flyttat till större lokaler. Förutom att kunna erbjuda fler öl kommer flytten också att ge möjlighet till mindre provningar vid deras bardisk. Admiralgade 21 är den nya adressen!

2 kommentarer:

  1. skulle inte barley wine bara öppna en ny butik ? inte flytta ?

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Jag citerar deras nyhetsbrev:

    Vi lukker IKKE, men flytter vores ’Missionsanstalt for bedre ølkultur’ ca. 300 skridt til Admiralgade 21 – gaden mellem Nikolaj Kirke og Holmens Kirke. Kun 300 meter væk fra den nuværende butik.

    SvaraRadera