2011-08-31

Reseberättelse: Söndag 21 augusti

Det börjar.
Jag har lovat något slags reseberättelse från mitt tågluffande i förra veckan. Så det är väl lika bra att sätta igång innan jag glömt alltihopa.

Söndagen den 21 augusti. Vid fem på eftermiddagen sätter jag mig på X2000 som ska ta mig från Linköping till Lund för byte till Øresundståg till Köpenhamn.

Små förseningar hela tiden som till slut samlats ihop till en knapp halvtimme. Så i stället för byte i Lund blir det byte i Malmö. Ingen större skillnad egentligen förutom en aning onödig stress för mig.

Malmö C, nedre plan.

Första gången jag åker över Öresundsbron i tåg. En precis så lagom småtråkig upplevelse som en sådan resa ska vara.

Väl i Köpenhamn tar jag fram min utskrivna Google Maps-karta som ska visa vägen till hotellet.

Och här kommer min första visdom till er andra (som säkert inte skulle göra ett lika dumsnålt misstag): Skriv inte ut på laserskrivare med inställningen ”spara toner”. I mörker och ösregn, som det var där då, går det inte att läsa kartan!

Väl på spåret så gick det ganska lätt att hitta till hotellet CABINN Scandinavia i Fredriksberg.

Det trestjärninga hotellet påminner i sitt upplägg om Formule1; små enkla rum med väggfast inredning i plast. En stor fördel är här att toa med dusch finns på rummet. Okej övernattning när man ändå bara är på väg, och det ligger i ett mycket lugnt område och ändå rätt nära till stationen (än närmre till Vesterport insåg jag senare).

Gyldenløvesgade. Blött.

Hunger. Frågade i receptionen. Hon tyckte att så här sent fick jag nog bege mig in till ”byn”. Vilket rätt snart blev Jensens Bøfhus vid Axeltorv. Gjorde sitt jobb. Tuborg Classic till bøfen.

På tillbakavägen köpte jag en sån här på 7-Eleven. Kanske världens godaste chokladbit:


Sedan lite utnyttjande av deras gratis wifi och så sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar