2011-08-06

Dugges Never Mind The Bollox!

För att ytterligare fira IPADay i torsdags beställde jag den starkare av de två faten från Dugges som kopplats på dagen till ära: Dubbel-IPAn Never Mind The Bollox! på 9 %. Den är ”till största delen humlad med Centennial” för att citera bryggaren.

Färgen är brun, vätskan grumlig. Det två fingrar höga skummet är beige, det sjunker sakta ner och lämnar en del rester på glaset.

Tunga humledofter stiger från ölet, jag noterar också en hel del tvål/parfym. Bitter-söta frukter och en aning av rengöringsmedel, ”dansk toalett” skrev jag i mina anteckningar.

Smaken är fuktig och besk. Aprikossylt och bitter apelsinmarmelad. Parfym. Lätt sötma. Eftersmaken är relativt lätt med en hel del frukter, fast inte så citrusartade som jag trott. En del får mig snarare att tänka på fruktgodis. En jordig aning i slutet.

Kolsyran är lätt till medel, vätskan är en aning kladdig.

Lite för mycket parfym, lite för lite beska för att jag riktigt ska hoppa runt i humleglädje.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 72:00 för 300 ml (jag fick detta glas före recensionssyfte). Bäst före: Bryggt i mars 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar