2011-08-29

Ernst August Hanöversch Bio-Weizen

Bryggverket
Det lilla jag läst om bryggpuben Brauhaus Ernst August i Hannover var att det var ett rätt stort ställe och att de bara bryggde en enda ölsort, den Hanöversch Pilsener Naturtüb som jag recenserade igår (länk).

Det senare visade sig inte (längre) stämma: Enligt menyn brygger de året runt även en ekologisk hefeweizen, Hanöversch Bio-Weize på 5 %. Dessutom finns några förutsägbara säsongsöl, men som jag förstod det var sommarölen slut och oktoberfest-varianten ännu inte färdig.

Menyn listade också Alster och Diesel, de nordtyska shandy-varianterna med ljus lager samt apelsinläsk respektive cola. Liksom den än lokalare specialaren Lüttje Lage, men då fick man förbeställa.  De stod jag över.

Hur var veteölen då?

Färgen är gul med en dragning åt orange. Vätskan är karaktäristiskt grumlig, det låga skummet är vitt.

Massor av bananer i doften. Rena söta toner, exotisk frukt och lite jästig källare. Syrliga vetetoner och söt vetedeg.

Bananerna och syran återkommer i smaken, fast här är det nog mer skumbananer än den riktiga varan. Rätt stor sötma. Medelstor kropp och antydan till mjöl-känsla. Eftersmaken är söt och avrundad med exotisk frukt med lite apelsinsaft. Mjuka degiga toner i slutet.

Kolsyran är medel till stark, stora bubblor i mängd. Väskan är mjuk, och närmast lite tjock och lite mjölig.

En behaglig och snäll veteöl, om än aningen för söt för mig.

Betyg: 3,6. Tillgänglighet: Från lagringsfatet på bryggpuben. Pris: 3:50 € för 400 ml.

2 kommentarer:

  1. Har du slutat läsa dina inlägg innan du lägger upp dem. Börjar bli störigt mycket stavfel och missade bokstäver. Synd på det trevliga innehållet!

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Jag skrev in den där texten det sista jag gjorde innan jag somnade igår. Det var nog ingen bra idé. Hoppas det mesta är fixat nu.

    SvaraRadera