2011-03-12

Riven av humle - öl i radion


Ett nyhetsbrev från Närke Kulturbryggeri uppmärksammade mig på ett spännande radioprogram:
Riven av humle - ett program om ölkultur

En humleodlare har sagt: ”En gång riven av humle så kommer man inte loss”, och humlen verkar ha rispat många de senaste åren.

I skuggan av de stora bryggerierna har det vuxit fram en jäsande mikrobryggerivärld där öl är kultur och handlar om hantverk och stora smakupplevelser fjärran rusdryckens simpla fylla. Ölprovningar blir allt mer populära och på systembolagets hyllor ses fler och fler olika ölsorter från mindre bryggerier.

I dokumentären möter du ölnördsprofilen Jonas som kan allt om öl, krögaren Reza som blivit belönad för sin inställning att stor stark är blask och bryggarna HG och Berit som på ett nedlagt militärområde i Örebro brygger ett världsberömt öl. Ett program från SR Göteborg av Rickard Nerbe och Anders Teglund.

Programmet har hemsida här. Det sänds i P1 söndag 13 mars 2011 kl 15:03 med repris lördagen den 19 mars kl 20.03 och sedan på nätet i en månad.

1 kommentar:

  1. Sven-David Svensson14 mars 2011 kl. 09:42

    Lyssnade på programet i går. Ett mycket bra program som propagerade för våra mikrobryggerier samt en god och sansad ölkultur.
    Sven-David
    Lund

    SvaraRadera