2011-03-01

RCH Old Slug

Då och då hamnar jag på Oliver Twist i Stockholm på lördagseftermiddagen. Som i lördags. Och där drack jag öl. Det var två cask ales igång: Dels Skebo God Fortsättning, dels Old Slug Porter från engelska RCH Brewery: En engelsk porter på 4,5%

Och, tja. Det är väl bara ett engelskt bryggeri som kommer undan med att kalla sin öl för ”Gammal Snigel”. Namnet kommer för övrigt av att de i sitt tidigare bryggeri hade problem med sniglar, och bryggaren tyckte att sniglarnas slemmiga spår påminde om skumresterna efter den här ölen. Som sagt…

Färgen är mörkt vinröd-brun. Litet ljusbrunt skum.

Doften är nötig med lite syra och rostade toner samt en tydlig doft av mjölkchokladkaka.

Smaken är mjuk och krämig med massor av mjölkchoklad. Mjukt syrliga toner. Medelstor kropp. Relativt frisk och chokladig eftersmak som är ganska söt. Fin lätt efterbeska i slutet.

Kolsyran är mycket lätt, vätskan extremt mjuk och krämig.

En verkligt lyxig porter, troligen den krämigaste öl jag recenserat hittills. Jag noterade ”som att dricka en dunkudde!”. Kanske blev den till och med för mjuk?

Efter denna öl blev det en humlefrisk Ska Modus Hoperandi (de var utplockade på APA /AIPA) och så en sväng till Akkurat för en läcker pint Dark Star Espresso Stout.

Betyg: 3,93. Tillgänglighet: Cask på krogen. Pris: 69:00 för 473 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar